Iндонезія : оновлення класифікації продуктів харчування

24 червня 2015 року Індонезія оприлюднила повідомлення про розробку Постанови голови Національного агентства з контролю  лікарських  засобів  та  продуктів  харчування Республіки Індонезія щодо категорій продуктів харчування No 1 у 2015 році. Ця постанова має бути ухвалена на заміну аналогічної постанови 2006 року (NoHK.00.05.42.4040).
Відповідно  до документу продукти  харчування згруповані у 16 категорій: молочні продукти та їх аналоги (за винятком продуктів харчування другої категорії);
жири та олії, жирові емульсії;

  • харчовий лід, зокрема шербет та сорбет;
  • фрукти  та овочі  (включаючи  гриби,  коренеплоди і бульбоплоди, бобові й зернобобові культури, алое вера), морські водорості, горіхи та насіння;
  • кондитерські вироби;
  • крупи та зернові продукти, вироблені з хлібних злаків, коренів  і  бульб,  бобових,  з  серцевини пальмового дерева (за винятком хлібобулочних виробів);
  • хлібобулочні вироби;
  • м'ясо та м'ясні продукти, зокрема, з птиці та дичини;
  • риба  та рибні  продукти, включаючи молюски, ракоподібні, голкошкірі;
  • яйця та продукти з яйця;
  • підсолоджувачі, зокрема мед;
  • солі, спеції, супи, соуси, білкові продукти;
  • продукти харчування спеціального призначення;
  • напої, за винятком молочних продуктів;
  • готові до вживання закуски;
  • готові продукти харчування.

Якщо продукція не належить до наведених вище категорій, вона  визначатиметься  на  основі письмової  згоди голови Національного  агентства  з  контролю  лікарських  засобів  та продуктів харчування.
Додатки  I-XVI зазначеного  документу  містять визначення  і характеристики  кожної з  шістнадцяти  категорій  продуктів харчування.

За матерiалами www.ier.com.ua