Республіка Корея: зміна стандартів щодо продуктів харчування

13 січня 2016 року Республіка Корея оприлюднила нотифікацію про розробку «Пропозицій про внесення змін до стандартів та специфікацій щодо продуктів харчування».

Відповідно до документу плануються наступні зміни:

  • ухвалення статистичних концепцій (методів) щодо мікробіологічних характеристик двадцяти видів продуктів харчування (зокрема, локшини, соусів та інших);
  • встановлення максимально допустимих рівнів вмісту залишків для деяких пестицидів (оксатіапіпроліну, індазіфламу та ізоксафлутолу);
  • перегляд максимально допустимих рівнів вмісту залишків пестицидів у 32 видах сільськогосподарської продукції;
  • встановлення максимально допустимих рівнів вмісту залишків двадцяти шести ветеринарних препаратів у свинині (м’язовій  частині);
  • надання дозволів для опромінення сушеної риби та молюсків з метою стерилізації;
  • загальний перегляд методів тестування продуктів харчування.

Метою документу є підвищення рівня безпеки продуктів харчування. Документ розроблено Міністерством продовольства та безпеки лікарських засобів Республіки Корея. Термін ухвалення документу та набуття його чинності буде визначено окремо. Кінцевий термін подачі коментарів –      13 березня 2016 року.

За даними Міжнародного торговельного центру у 2012-2014 роках експорт продуктів харчування (у тому числі сільськогосподарської продукції) з України до Республіки Корея становив, в середньому, 60% від загального експорту вітчизняних товарів до цього торговельного партнера       (281 млн дол. США). Протягом зазначеного трирічного періоду експорт продуктів харчування до цієї країни зріс на 34%.

За матерiалами www.ier.com.ua