Санітарно-епідеміологічний висновок

 Санітарно-епідеміологічний висновок

Санітарно-епідеміологічний висновок МОЗ України - це документ, що підтверджує відповідність готової продукції, виду діяльності або технічних умов (ТУ), за якими виробляється продукція, встановленим вимогам, гігієнічним нормам і санітарним правилам, а також службовець офіційним підтвердженням безпеки продукції для здоров'я людини. При отриманні сертифікатів відповідності на харчову продукцію потрібно отримати санітарно-епідеміологічний висновок МОЗ.

Санітарно-епідеміологічний висновок МОЗ видається згідно правилам, закріпленим у Висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи № 05.03.02-03 / 52400 від 27.12.2004, і регулюється Законом України «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення» № 4004-XII від 24.02. 94.
Відповідно до висновку державної санітарно - епідеміологічної експертизи від встановлений Перелік об'єктів зовнішньо-економічної діяльності відповідно до Кодами ТН ЗЕД, а також об'єктів, на які проведена державна санітарно-епідеміологічна експертизи на етапі їх державної реєстрації в Україні (медична техніка, вироби медичного призначення , пестициди, агрохімікати тощо). Продукція, зазначена в даному Переліку, може бути ввезена і реалізована в Україні без проведення санітарно-епідеміологічної експертизи.

Продукція, яка не вказана в даному переліку, повинна пройти державну санітарно-епідеміологічну експертизу. Це продукція повинна отримати висновок санітарно-епідеміологічної експертизи МОЗ.

Висновок видається на підставі перевірок зразків продукції на відповідність вимогам санітарних правил і норм. Перевірки проводяться на уповноважених підприємствах МОЗ (територіальні санітарно-епідеміологічні служби) і оформляються у вигляді протоколів. Для проведення перевірок необхідно надати технічну документацію українською / російською мовою, що має відношення до санітарно - епідеміологічними показниками продукції (властивості фарби, показники шуму, вібрації, освітленості, параметри води та інших рідин після контакту з продукцією і т.п.)

Видається висновок Міністерством охорони здоров'я України строком від 1 до 5 років на такі види:
• продукцію українського виробництва;
• продукцію імпортного виробництва;
• вид діяльності (торгівля, громадське харчування, виробництво);
• ТУ (технічні умови).